On the Horizon

n533572018_1620867_6765Na bijna 2 weken Turkije moest (what’s in a name?) ik terugkomen. Ah ja, een overdosis Turkije is voor niemand goed. Maar er stonden belangrijkere dingen op de agenda. Het was namelijk tijd voor het Horizoncongres van Groen!.

Het Horizoncongres. Een tweedaags congres aan de zee. Een inhoudelijk congres. Een congres waar we onze Europese lijsttrekker zouden verkiezen. Een congres dat Groen! een nieuw elan zou geven. Een congres over de toekomst. Een congres waar we ons met zen allen achter de groene New Deal konden scharen.

Ik keek, zoals waarschijnlijke vele partijleden, uit naar dit congres omdat het een belofte voor de toekomst inhield. En misschien is het mijn veel te kritische ziel, maar die belofte stelde me teleur. Al in de aanloop voor het congres, bij het lezen van de inhoudelijke teksten was er de ene verrassing na de andere. De tekst over ‘Stedelijkheid en Burgerschap’ was zelfs een tenenkrullend vehikel dat de nodige verontwaardiging met zich meebracht.

Maar uiteindelijk brachten de amendementen die de groepen ( een juich voor Jong Groen! is hier op zijn plaats) indienden de noodzakelijke rechttrekkingen met zich mee. Het is nu aan de politieke raad van Groen! om op datzelfde elan verder te gaan.

Een ander aspect van dit congres was ook dat we beslisten dat Bart Staes onze lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen op 7 juni 2009 zou worden. Ook gaf het congres 2 prominente plaatsen (2de effectief en 2de opvolger) aan jonggroenen. Proficiat Joke en Eva daarvoor. De speech die Bart Staes na afloop van de lijstverkiezingen gaf was ook één van de meest hoopvolle die de partij ooit aanhoorde. Ik ben er zelf zeker van dat een figuur als Bart de nodige stemmen zal halen op basis van charisma en de inhoud die ontzettend sterk is! Lang leve de Groene New Deal! Dat hij de campagne zal starten met aan zijn zijde 2 sterke jonge vrouwen is een meerwaarde die andere partijen niet blijken hebben.

Vernieuwing en inhoud lijken de codewoorden te worden voor deze belangrijke verkiezingen en dat kan een mens alleen maar tot blijheid stemmen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s