Prague – the beginning of the grand journey

En toen begon alles. Toen begon de grote reis die me zeker 2 maand van België zou weghouden. De reis werd aangevat in Brussel en met meer dan 3 uur vertraging erriveerden we in Praag. Treinen en vertragingen lijken wel een automatisch gegeven.
Maar gelukkig stond Ismayil ons in de ochtend (eigenlijk tegen de middag) op te wachten.
Een blij weerzien na 10 maanden afwezigheid.
En zo werd één van de doelen van de reis al direct bereikt. Het weerzien met mensen die o zo speciaal voor me zijn. Het ophalen van al die mooie herinneringen en het creeëren van meer van dat moois.

Zoals het hoort voor een Jong groene Europeaan werd er direct ook meegedaan aan een protest tegen de aanwezigheid van MS Rice in Praag, die het raketschild akkoord kwam tekenen. Dit is nog steeds een schande aangezien de groenen in de Czech Republic in de regering zitten. Wat was dat nu ook alweer met ‘consumed by power’?

Na overvloedig de sfeer in Praag te hebben opgesnoven moesten we het Praagse nachtleven induiken. Dit in gezelschap van enkele andere Europeanen die wonen en werken in Praag. Drank vloeide overvloedig bij al dat gelukkig samenzijn, bij al dat gelukkig Europeaantje te zijn.

Maar de volgende dag wachtte ons allen een kater zo hoog als de kathedraal. En het afscheid. Want de reis moest verder gezet worden. Er stonden ons nog plekken en mensen te wachten.
Eén dag in Praag. Eén dag liefde en vriendschap.
Ik mis het nu al terug.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s