Treinen

Het was me wat. Dan kies je ervoor om niet te vliegen naar Ljubliana. Dan ben je blij dat je de bus niet op moet om in Ljubliana te geraken. Dan ben je trots dat je de minst vervuilende manier kiest om naar een Europese Groene partij bijeenkomst in Ljubliana te gaan. Dan loopt natuurlijk alles verkeerd wat maar verkeerd kan lopen.

We kozen ervoor om de ganse donderdag onderweg te zijn. De donderdag ‘s ochtends de trein te nemen en dan ‘s avonds al in Ljubliana aan te komen. Zodus, hadden we, dachten we, een nachtje recuperatie vooraleer we ons in het Groene kluwen zouden smijten. We dachten veel, maar blijkbaar verkeerd.

En het ging al snel verkeerd: ‘s ochtends, na een veel te korte nacht en veel te vroeg op de morgen voor mensen zoals wij, aangekomen aan Brussel Zuid merkten we dat onze trein afgeschaft was. Leute alom. De volgende ging pas na anderhalf uur. En die trein was dan nog eens volledig volzet waardoor we 2uur en 55minuten in de bar van de trein ons rechtstaand hebben mogen entertainen. Fantastisch toch.
Maar we hadden hoop om onze verbinding in Keulen nog te halen. Vergeefs blijkbaar, want we misten de trein met amper minuten. Omdat we die trein hadden gemist, misten we ook onze connectie in Munchen naar Ljubliana. Zodus konden we een klaagritueel starten aan de reisagentschappen in elk Duits station waar we stranden. Geheel leuk en entertainend.

Na veel gezaag en hoog oplopende emoties konden we dan uitvinden in Munchen dat we 8 uur moesten wachten en dan de nachttrein nemen naar Ljubliana. Geheel leuk dat we maar een vertraging opliepen van maar 10 uur. Fantastisch toch. Gelukkig was er een manifestatie van Neo-nazi’s aan de gang in het stadscentrum zodat we toch nog wat te doen hadden.
Wat nog een beetje frustratie opwekte was het feit dat men ons in Munchen had gezegd dat we gewoon op de nachttrein konden springen omdat er toch nog plek voorradig was. Tot we natuurlijk op de trein zelf zaten en opeens nog bij moesten betalen. Johei.

Tijdens de terugweg bleven we ook niet gespaard van vertragingen. Het was overduidelijk karma dat ons tegenwerkte. Gelukkig bleven de vertragingen en afschaffingen van treinen deze keer beperkt. gelukkig maar.

Maar dan vraag je je toch wel eens af waarom je de trein neemt. Is het omdat het zoveel milieuvriendelijker is dan die grote vogel in de lucht? Of gewoon omdat het telkens een onverwacht avontuur is?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s