Turkse Identiteit? Waar?

Dit weekend was de premier van Turkije, Erdogan, te gast in Duitsland. Daar sprak hij een menigte van om en bij de 17.000 mensen toe. Die mensen waren Turken. Turken die nu in Duitsland, Nederland, België en Frankrijk wonen. Voor al die mensen benadrukte hij dat Turksen in het buitenland (in Europa) Turks moesten blijven. Hij wou niet dat zij assimileerden. Zij moesten juist de Turkse cultuur, identiteit en taal handhaven en zich niet teveel aanpassen. Maar tegelijkertijd riep hij ook op veel meer Turken verkozen te laten worden in diverse raden, van gemeenteraad tot parlementen.
Dan vraagt een weldenkend mens zich toch af waar hij in hemelsnaam mee bezig is.

Erdogan bewijst hiermee dat ook hij een nationalistische zak is. Hij kan beter doen dan alle idioten van de MHP tezaam.
Wat voor zin heeft het om om juist de Turkse identiteit te benadrukken als je weet dat die mensen al tientallen jaren in een ander land wonen en er soms zelfs geboren zijn. Die mensen hebben de afgelopen jaren moeten leren leven met een dubbele identiteit, met het gevoel nergens meer thuis te horen. Niet in Turkije en niet in hun zogenaamde gastland. En nu opeens staat daar een Turkse premier voor hun neus om hun Turkse identiteit te benadrukken. Wat wil hij eigenlijk? Hun onthemen.
Klaarblijkelijk heeft Erdogan geen enkel idee wat identiteit en cultuur echt is. Of gaat hij er misschien van uit dat er in Turkije ook maar 1 identiteit is waaraan alle Turken moeten voldoen? Ow ja. Laten we even alle Koerden, Laz, Ermeni en andere minderheidsgroeperingen vergeten die ook in turkije wonen. Hebben zij ook die Turkse identiteit? I fucking don’t think so.
En wat met zijn oproep om meer Turkse politici verkozen te laten worden in Europa. Wel tof hoor. Opeens worden politici van Turkse origine weeral eens in een positie van minderheidsgroepering geduwd. Weeral zullen ze het etiket van excuustruus opgekleeft krijgen. Wat voor een geloofwaardigheid heb je eigenlijk als politieker als je alleen verkozen wordt omwille van je origine?
Maar how seg. Je omarmt dan toch je Turkse identiteit. Als er al zoiets dergelijks bestaat.
Ik wens alleszins Erdogan veel geluk met zijn missie om toe te treden tot de EU. Door juist te benadrukken dat de Turkse identitait iets heel anders is dan de Europese heeft hij alleszins al grote stappen voorwaarts gezet. Met dank.

Advertisements

2 responses to “Turkse Identiteit? Waar?

  1. Hey Batje, wanneer kom je terug naar België? Er is hier iemand die je mist…

    Knuffel, Evy

  2. ik ben morgen terug en dan bel ik je ^^. Ik mis ook hoor. en zeker het feestje dat zonder mij is doorgegaan ^^.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s