Weekend Ecolo J – Jong Groen!

Het weekend waarin ongeveer 35. 000 mensen op straat kwamen om de eenheid van België te eisen, had Jong Groen! haar jaarlijks herfstweekend. Sinds vorig jaar gaat dat weekend telkens door tezaam met onze Waalse tegenganger Ecolo J. Vorig jaar nog in Brussel, dit jaar in Namen en volgend jaar ergens in Vlaanderen.

Wat stond er zoal op het programma? Een avond gevuld met lokale kazen en bieren. Een lezing over de post petrol maatschappij, wat staat er ons te wachten wanneer de olie opdroogt. Een interactief debat over wat er zou gebeuren Als het land zou splitsen, wat zouden dan de onmiskenbaar negatieve gevolgen kunnen zijn? Een mooie wandeling doorheen de stad Namen, langs de Maas. Een Quiz gevuld met Franse chansons en Vlaamse schlagers. Een brunchgesprek tussen Javeaux en Oiseaux, Voorzitters van onze moederpartijen.

Tijdens het weekend werd geen enkel onderwerp geschuwd. Het was zelfs meer dan eens dat koukleumen, midden in de nacht, de koer opzochten om bijvoorbeeld over BHV te discuteren. Verbazingwekkend. Maar verhelderend.

Nog tijdens het weekend hebben we de invasie van de franstalige pers mogen meemaken. Ze waren overal en met iedereen. Je kon niet eens vies kijken of er werd wel een camera in je gezicht gesmeten. Gelukkig had het ook zijn positieve kanten, zoals de zaterdag én de zondag op de RTBF en RTL te bezichtigen zijn.
Waar blijft de VTM als je ze nodig hebt?
Men zou nu een boom kunnen opsteken over hoe de Vlaamse Media Vlamingminnend is en de Franstalige media liever België utoperen. Maar toch. Het was een fijn weekend, veel uitwisseling, veel drank, een marginaal feestje en hilarische foto’s waar ik nog steeds op aan het wachten ben.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s